. .

Welkom,

Deze blog gaat over diëten. Welke diëten zijn er? Hoe weet je welk dieet het beste bij je past? Enzovoort, Samen op dieet zullen we maar zeggen. Met deze blog wil ik u een gevarieerde lijst met titels presenteren. Van informatief, tot roman, tot dvd, enzovoort.

Op deze manier hoop ik de blog voor een breed publiek toegankelijk te maken. Je vind er algemene informatie over diëten maar ook specifieke informatie over allerlei diëten. Er worden diëten behandelt zoals bijvoorbeeld die van Sonja Bakker, diëten voor Diabetici, Gluten diëten, etc.

Ook worden er onderwerpen als bijvoorbeeld koken en diëten en diëten en psychologie besproken. U komt dus via de categorie waar u iets zoekt zo terecht bij het boek dat u zoekt. Als laatste wil ik nog melden dat ik ook brochures en boeken van het voedingscentrum en voorlichtingsbureaus heb opgenomen. Deze zijn niet te leen in de bieb maar kunt u altijd aanvragen bij de instanties zelf.

Vooralsnog veel succes met diëten en laat me a.u.b weten wat u van de blog vind.




Powered By Blogger

woensdag 23 juni 2010

Dieet en Psychologie

Faber, Lars
Afvallen zonder dieet / Lars Faber, Tanja Faber-Baetsencop. - Den Haag : Kinetics Communicatie, cop. 2006. - 111 p. : ill. ; 21 cm
ISBN: 9071501027
Samenvatting
Afvallen zonder terugvallen op basis van een spirituele methode, zo zou men dit boekje kunnen karakteriseren. De auteurs beschrijven de methode in vijftien hoofdstukken, met onderwerpen zoals: de spiraal van transformatie, het hart van een Samoerai, de zes sleutels tot levende gezondheid, heelwording. Ze proberen antwoord te geven op de vraag waarom het sommige mensen toch maar niet lukt een gezonde levensstijl te handhaven. Het behandelt onder meer de geheimen van emotioneel eten en de rol die het hart daarbij speelt.

SISO: 628.85
PIM: Eten en Drinken, Psychologische Aspecten
Tags: Afvallen, psychologie, spiritueel, emotioneel eten

Fletcher, Ben
Het no diet-dieet : eten wat je wilt, wanneer je wilt en toch afvallen! / Ben Fletcher, Danny Penman, Karen Pine ; [vert. uit het Engels: Jeske Nelissen]. - Utrecht [etc.] : Lifetime, cop. 2006. - 256 p. : ill. ; 21 cm
Vert. van: The no diet diet. - Orion, cop. 2006
ISBN: 902158414X
Samenvatting
De auteurs beschrijven een methode om af te vallen door te eten wat men wil en wanneer men wil. De methode gaat ervanuit dat overgewicht voortkomt uit ingesleten gewoonten en dat flexibel gedrag de sleutel tot succes is.


SISO: 628.85
PIM: Eten en Drinken, Psychologische Aspecten
Tags:dieet, gedrag, afvalmethode, flexibiliteit

Robbins, Jessica
Afslanken zonder dieet! / Jessica Robbins ; [vert. uit het Engels: Mirjam Bosman]. - Aartselaar : Deltas, cop. 2009. - 190 p. ; 22 cm
Met reg.
Vert. van: How to lose weight without dieting. - Pearson Education, cop. 2008
ISBN: 9789044722536
Samenvatting
Uitleg over hoe men kan afslanken door te kijken naar het eigen zelfbeeld. Dieten zonder allerlei recepten en voedingsvoorschriften dus.

SISO: 628.85
PIM: Eten en Drinken, Psychologische Aspecten
Tags: dieet, afvallen, zelfbeeld

Wisman, Sabine
Tem je eetmonster! / Sabine Wisman. - Houten [etc.] : Spectrum, cop. 2010. - 143 p. ; 20 cm
Met lit. opg
ISBN: 978-90-491-0381-1
Samenvatting
Geen diëten, afval programma's, calorieën tellen, etc, De auteur kiest in dit boek voor de langere weg, die van introspectie en gedragsverandering. In twaalf hoofdstukken en even zovele weken neemt zij steeds een aspect van haar eetgedrag onder de loep.

SISO: 628.85
PIM: Eten en Drinken, Vermageren
Tags: eetgedrag, psychologie, introspectie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

. .

BEDANKT VOOR UW BEZOEK OP DIEET-NL. TOT DE VOLGENDE KEER!